A principis d’any i amb la intenció de potenciar els ocells insectívors, clau de la biodiversitat, es van penjar en  diferents punts de Palafrugell les caixes niu elaborades al taller NaturTresc, proporcionant així, els  llocs on poder niar en espais urbans.

Acompanyats pel biòleg Miguel Ángel Fuentes, de Natura Montfred i dins del projecte de Naturalització d’Elements Urbans, algunes persones  del Servei Prelaboral del Baix Empordà han realitzat la supervisió i el manteniment de dues caixes niu instal·lades al pati interior del Museu del Suro de Palafrugell.

Tot i no ser un espai del tot propici pels ocells, ja que és un pati tancat, s’ha trobat que les dues caixes han estat ocupades per Pardals Xarrecs que han tingut pollets. S’ha procedit a netejar-les per tal que puguin tornar a ser ocupades la propera primavera. Han estat  penjades de nou amb la il·lusió que tornin a ser ocupades.

Les dades obtingudes seran compartides a la pàgina nius.cat, una iniciativa de ciència ciutadana destinada al seguiment de la nidificació dels ocells en la que qualsevol persona pot participar-hi.