El passat 21 de Gener el Servei Prelaboral del Baix Empordà de la Fundació TRESC va fer entrega d’un Hotel d’Insectes a l’Espai Mas d’en Pinc de Begur. És un Centre de treball compartit entre l’administració pública (Àrea de medi Ambient) i entitats que treballen per la gestió, protecció, estudi i difusió del capital natural marí i terrestre de Begur i Esclanyà dins el marc del desenvolupament sostenible.

L’Hotel d’Insectes s’instal·larà als horts comunitaris Es Sot de Begur gestionat per l’Àrea de Medi Ambient i Càritas. L’Hotel d’Insectes servirà per recuperar la fauna auxiliar, els insectes ajudaran a millorar el control biològic de les plagues i afavoriran la pol·linització dels conreus.

Aquesta pràctica s’emmarca dins de la metodologia d’Aprenentatge Servei que seguim en totes les col·laboracions; detectar i donar resposta a les necessitats del nostre entorn. També segueix la línia d’altres projectes que s’han estat realitzant, com per exemple, la creació de diferents caixes niu. Les diferents accions van encaminades a fomentar i recuperar la fauna i flora dels municipis, tot ajudant a altres entitats.