Que és el projecte DECIDEIX?

És un projecte iniciat durant l’any 2015,  impulsat per l’Àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats  (ASJTET) i presentat en xarxa amb dues entitats més, una de Manresa, AMPANS, i una altra de la Conca de Barberà, APRODISCA. Té com a objectiu  donar oportunitat a joves amb discapacitat i/o trastorn mental tutelats i extutelats per la Generalitat de Catalunya per tal que puguin millorar la seva autonomia i participació social, així, com,  iniciar i desenvolupar el seu itinerari personal d’inserció al mercat laboral, tot acompanyant-los en els seu procés d’emancipació i vida independent.

El projecte DECIDEIX treballa a partir de 3 eixos:

A qui es dirigeix?

Joves amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental  de 16 a 21 anys que vinguin derivats des de l’ASJTET Girona.

Quins objectius té?

Fomentar la inclusió social  mitjançant la creació d’una xarxa de suports en el propi entorn i vetllar pel compliment dels drets bàsics del/la jove.

Adquirir,  mantenir i consolidar  competències professionals a partir d’un itinerari individualitzat d’acompanyament a la inserció.

Fomentar competències relacionades amb la millora de l’autonomia personal i vida independent, així, com, la participació com a ciutadans responsables en el propi entorn comunitari.

Algunes dades

29

Joves derivats/des al programa

19

Joves atesos/es en itineraris d’inclusió sociolaboral

4

Joves que han aconseguit una feina

5

Atesos/es al pis Decideix

*dades del 2015-2018

Amb el suport i la col·laboració de