TALLER D'HORT

El taller d’Horticultura Ecològica Comunitària és una nova formació que s’emmarca dins la Xarxa d’Horts Comunitaris del Baix Empordà, en l’espai d’Hort les Arenes de Palafrugell. Aquest, permet oferir coneixements i habilitats específics d’agricultura ecològica als participants del Servei Prelaboral del Baix Empordà.

Es treballen coneixements d’horticultura i el conreu d’aliments per a l’autoconsum així com el desenvolupament d’habilitats en l’ús d’eines de cultiu i jardineria, programació i planificació, processos executius i col·laboratius. S’estimula la participació des de casa en la recol·lecció de restes compostables, obtenció de llavors i realització de planter. L’hort s’ha començat des del seu inici, fent partícips a les persones ateses en tot el procés del treball de la terra.

Les hortalisses conreades s’utilitzen per a la realització del taller de cuina i pel consum a casa.

A qui es dirigeix?

El taller d’Hort Ecològic Comunitari en aquests moments el desenvolupa un petit grup de participants del Servei Prelaboral del Baix Empordà. Segons el programa individual de cadascú i les valoracions consensuades, el grup podrà anar canviant de participants sempre que calgui i el procés terapèutic ho indiqui.

La llicencia de la parcel·la s’ofereix gratuïtament des de l’Ajuntament de Palafrugell a entitats socials i educatives del municipi.

Aquest és un bon taller per poder oferir de forma generalitzada a totes les persones que atenem, l’espai dels Horts de les Arenes és un espai natural tranquil i agradable, en un entorn de camps i camins fora del nucli urbà de Palafrugell, aquest entorn, ja en sí mateix és positiu, el treball físic que implica l’hort ajuda a treballar els costums sedentaris que tenen la majoria de persones que atenem, propiciant  alhora l’adquisició d’una nova mirada cap a un consum sostenible, de proximitat, autosuficient i respectuós amb el medi ambient

Quins objectius té?

  • Adquisició de coneixements relacionats amb l’agricultura
  • Cultiu d’un hort ecològic per l’autoconsum
  • Identificar i aplicar bones pràctiques ecològiques
  • Programació i replanteig d’un hort
  • Promoció una vida saludable a través de l’alimentació i l’exercici físic a l’aire lliure.
  • Treball cooperatiu amb els altres companys de la Fundació
  • Treball col·laboratiu amb els altres hortolans de les parcel·les comunitàries.
  • Treballar habilitats socials
  • Foment d’hàbits laborals
  • Conscienciar d’un consum responsable

Amb el suport i la col·laboració de