JORNADA DESCONNECTA PER CONNECTAR – XARXES SOCIALS I BENESTAR EMOCIONAL
Des de la Fundació TRESC en el marc del projecte Ocell de Foc, el dimarts 19 de novembre vam organitzar la jornada “Desconnecta per...
Llegir mésFundació TRESC és una entitat que treballa per la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat i amb trastorn de la salut mental de les comarques gironines.
Llegir mésA la fundació treballem des de diferents àmbits: el formatiu, el social, el laboral i el de la vida independent.
Llegir mésPersones ateses
Equip professional
Serveis i projectes totals realitzats
Serveis i projectes d'habitatge
Serveis i projectes laborals
Empreses contactades
Noves contractacions
Persones treballadores en seguiment
* Dades a 31 de desembre de 2023
Presentació de l’Associació Catalana de Treball Amb Suport_ACTAS de la que la Fundació TRESC n’és membre fundadora, en motiu de les jornades de preparadores laborals a Sabadell el maig de 2023
Entrevista a TV Girona de l’experiència laboral de la Tània Coll i de la seva preparadora laboral la Conxi Muñoz en motiu de la celebració de l’1 de maig de 2023
Aquest vídeo és el recull de totes les activitats de sensibilització i lluita contra l’estigma en salut mental realitzades a Palafrugell, en motiu de la Marató de TV3 del 2021. Les activitats han estat promogudes per la Comissió de Salut Mental del Consell Municipal de Benestar Social i coordinades per Fundació TRESC.
En motiu de l’1 de maig del 2021, des de la Fundació TRESC continuem treballant pels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb problemàtica de salut mental, donant suport a les persones per fer efectius els seus drets recollits a la Convenció Internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides de 13 de desembre de 2006.
PGA Catalunya i Fundació TRESC. Una col·laboració iniciada fa més de 5 anys (2021)
Manifest. Dret al treball – 1 de maig del 2020
Les seves veus. Dret al treball – 1 de maig del 2020
Aquest reportatge ha estat elaborat per l’equip de TV3 de Girona i emès durant el TN comarques de 01/10/2019 en el marc de la celebració dels 25 anys de la Fundació TRESC.
Vídeo realitzat per les persones participants en el programa d’igualtat d’oportunitats de l’any 2018.
Des de la Fundació TRESC en el marc del projecte Ocell de Foc, el dimarts 19 de novembre vam organitzar la jornada “Desconnecta per...
Llegir mésLa Fundació TRESC ha rebut enguany el suport de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols per als tallers d’art i fusteria. Ambdós s’estan duent a...
Llegir mésDIPSALUT dona suport al projecte MOU-TE PER LA SALUT que té com a finalitat millorar les condicions de salut i estils de vida de...
Llegir mésA La Vinyeta ens dediquem a la producció de vi i altres productes ecològics. Venem els nostres productes a les comarques gironines i a Barcelona; també exportem una petita part a altres països d’arreu del món. Amb la Marta vam iniciar el projecte de zero. Amb els anys l’equip ha anat creixent i s’ha anat professionalitzant. També han aparegut noves necessitats. Feia temps que necessitàvem una persona responsable i meticulosa a l’equip per a la preparació de les comandes. És clar, els errors en aquest cas són molt costosos. També sentíem la necessitat d’incorporar persones amb diversitats. A La Vinyeta estem acostumats a acollir treballadors i col·laborador diversos: estudiants, migrants, stagers internacionals, gent de diferents sexes, races, orígens, llengües… Així que ens vam posar en contacte la Fundació TRESC i els vam explicar les nostres inquietuds i necessitats.
Celler la Vinyeta
Fa dos anys que vàrem començar a treballar amb la Fundació TRESC. Al principi era la incertesa de saber com encaixaria aquest nou projecte a la nostra organització. La sorpresa ha estat la cohesió, l'esforç i la motivació que la Núria, en Miquel i l'Edu han desenvolupat a la nostra empresa, creant al mateix temps un vincle i un sentit de pertinença en el qual ens hem involucrat tots plegats. Sent conscients que una feina digna, amb valor i una remuneració adequada, és també una aspiració i sobretot, un element clau en el procés rehabilitador de qualsevol persona. Recomanem a tota empresa viure aquesta experiència tan gratificant per a les dues parts. Contents de formar part del seu projecte i agraïts de què formin part de la nostra gran família.
Direcció Fleca Detall S.L.U
Fa uns quatre anys que vaig a la Fundació TRESC. Sempre m’he sentit recolzada per part de l’equip, m’han ensenyat coneixements en el treball i tallers especialitzats en diversos àmbits. M’he sentit molt acompanyada per tots els professionals. Des que treballo, a la feina m’he sentit molt recolzada i acceptada per part dels companys, m’han sabut escolar i donar algun consell. Jo crec que les persones amb problemes de salut mental tenim dret a treballar tot i que tinguem dificultats, volem sentir-nos bé amb la feina i respectats. A la feina em sento activa, que formo part de l’àmbit laboral. Per mi és una manera de desconnectar i aprendre un ofici.
Persona atesa a la Fundació TRESC
Fa més de 7 anys que estic a la Fundació TRESC. En un principi em van haver de conèixer com a persona i després entre tots vam fer un perfil laboral per saber quins eren els meus punts forts i els meus punts febles, això m’ha servit per conèixer quin tipus de feina em convé més. Estic satisfet amb el suport laboral que m’han fet des de la Fundació TRESC, tant a l’hora de trobar una feina com durant els primers moments de començar a la feina, m’ha donat més seguretat. M’agrada la feina que faig, és a dir, m’han trobat un lloc de treball adequat a mi i això em suposa sentir-me més realitzat personalment i econòmicament. Per últim, voldria dir que des de sempre s’han preocupat del meu entorn familiar, social i de la meva salut fent xerrades personals.
Persona atesa a la Fundació TRESC
Per mi treballar no només és guanyar diners, significa sentir-me útil realitzant les tasques on treballo. Em sento bé quan estic atenent als clients i veig que se’n van satisfets. També quan els hi dono algun consell de quin producte es poden endur, això també em fa sentir realitzada amb el que faig. Des que treballo em sento molt millor. La feina que faig m’agrada i m’ajuda a interactuar més amb els clients i no tinc tanta vergonya i baixa autoestima com tenia abans. Des de la Fundació TRESC m’han ajudat a sentir-me millor i a veure que puc fer les coses que jo creia que no podia fer. A més m’han ajudat a trobar una feina on em sento bé. Sempre m’he sentit escoltada i valorada i segons la meva opinió m’han ajudat molt.
Persona atesa a la Fundació TRESC
La nostra experiència amb en Bernat i altres persones que s'han quedat treballant amb nosaltres a la Impremta Pagès des de fa temps ha estat un èxit. Estem contents de poder tenir persones particulars que mostren il·lusió per la feina i que entren en un espai de treball que els ajuda a millorar cada dia i a realitzar-se com a persones.
La nostra experiència amb en Bernat ens ha permès aprendre i pensem que a ell li ha resultat fàcil treballar amb l'equip de persones amb qui treballa, s'ha convertit en un company estimat pels seus companys i amb un gran cor que ens fa veure la vida amb uns ulls més grans del que potser el dia a dia no ens permet veure.
Gerència Impremta Pagès
Sònia Puigdollers – directora de recursos humans de PGA Catalunya “La nostra col·laboració amb Fundació TRESC va començar per casualitat, ens vàrem conèixer i ja porten 5 anys de relació. La veritat és que ens ajuden moltíssim amb tot el procés d’integració i estem molt contents de col·laborar. Ens acompanyen, ens assessoren i mica en mica ha anat creixent l’equip. Aquest any, durant la pandèmia, hem incorporat dues noves persones, la Raquel que treballa al nou Wellness Centre i en Dídac” Marc Pèlach - Treballador de l’empresa PGA Catalunya “M’agrada molt la feina. Tresc m’agrada molt perquè és una gran Fundació que m’ha ajudat molt a formar-me i trobar bones feines.“ Enric Triola – Insertor laboral de la Fundació TRESC “Aquest suport (el de l’insertor laboral) es va retirant a mesura que aquesta persona agafa confiança i domina la seva feina i domina també tot el que és la relació amb l’empresa. Anem retirant aquest suport de mica en mica, però no desapareix mai del tot. Sempre mantenim un seguiment tant amb la persona com amb l’empresa.” Veure entrevista aquí
Directora de Recursos Humans PGA Catalunya
"Ja deu fer uns 6 o 7 anys que al centre logístic de Fornells vaig tenir el plaer de conèixer la Fundació TRESC i la seva feina. Recordo que estàvem buscant personal per la temporada d'estiu i l'Enric Triola (Preparador Laboral) ens va donar un cop de mà a trobar la persona adequada per les nostres necessitats. Ens va presentar a l'Alexis. Jo en tenia dubtes, perquè en el fons, tots tendim a prejutjar als qui no coneixem, però el mateix dia que va començar, em va quedar clar que allò aniria pel bon camí. L'acompanyament dels inicis de l'Alexis per part de l'Enric i més endavant per part de l’Anna Masó (Prospectora Laboral), només em podien donar que bones sensacions i ganes de seguir col·laborant amb la Fundació.
Mànager d'operacions (SERSH)
Ja fa anys que col·laborem amb la Fundació Tresc. El que en principi havia de ser una relació només de treball, ha esdevingut en alguna cosa més que ens ha permès conèixer a persones professionalment molt competents i de gran qualitat humana.
No estem parlant d’una col·laboració a nivell d’inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat i amb trastorn mental, estem parlant del fet que hem creat llaços laborals i d’amistat amb els nostres companys que accedeixen al seu lloc de feina a través de la Fundació i els seus tutors.
Directora Hotel Trias
Quan des de la Fundació Tresc em van demanar que fes un escrit parlant de l’experiència de treballar amb en Nil Oliveras, em va fer moltíssima il·lusió, doncs per mi és una experiència emocionalment molt nutritiva, i laboralment molt enriquidora. Però de seguida em vaig preguntar com vivia en Nil aquesta experiència, i vaig creure que era important que la compartíssim. Per aquest motiu hem realitzat aquest escrit a quatre mans posant en valor les dues mirades de les vivències.
Directora Administrativa CNCB- Vela Palamós.
La Fundació Tresc és una fundació que, entre altres accions, ajuda a les empreses a trobar perfils amb discapacitat i viceversa, ajuda a persones amb discapacitat a trobar una empresa adequada segons les característiques d'ambdues parts. A escala personal, sempre he tingut la sensació que RRHH es relaciona amb nòmines, acomiadaments, normatives, plans de carrera, formacions, plans d'acollida, costos, etc Treballar en un departament de RRHH també és treballar la responsabilitat social. Treballar per la integració de persones amb discapacitat. Treballar els valors, l'ètica i el compromís social. Des de RRHH tenim la posició adequada per fer possible aquests tipus d'accions i simplement vull animar a totes les empreses a trencar els tabús i treballar per la integració. Els valors d'una persona amb discapacitat, sovint són la clau de l'èxit dins d'un equip. La seva innocència i ganes de demostrar que ells volen, que ells poden, ajuda a les empreses i al seu equip humà a tocar de peus a terra i ser conscients del món global en el qual vivim. Des d'aquí, només dir gràcies Fundació Tresc.
Cap de RRHH grup TASTUM - Banyoles
Ja no recordo ni quants anys fa que la Marga es va integrar en el nostre equip a GESTOCKS. Potser en fa uns vint! En tots aquests anys ella ha esdevingut una més de l’empresa. I es pot dir que n’hem passat de totes, de bones i de dolentes. Èpoques amb molta feina i d’altres amb molta menys de la que necessitàvem. Però la Marga sempre hi ha sigut. Amb el seu somriure, el seu entusiasme i el seu bon humor encomanadís. Com que era una noia “especial” (qui no és especial?) els primers dies de feina va estar acompanyada tota l’estona per l’Enric, que li donava suport en la seva adaptació a la seva nova feina. Potser hi va estar tot una setmana, al seu costat! I després, com a mínim venia una vegada a la setmana a interessar-se per com anava la seva incorporació i a parlar amb ella per veure si havia sorgit alguna dificultat. I sé que encara ara, després de tants anys, encara de tant en tant es troben tots dos per comentar com va tot. Així va esser com vàrem descobrir a GESTOCKS el “treball amb suport” que fa la Fundació TRESC per incorporar persones amb especials dificultats al món laboral. És una feina que adquireix la seva rellevància quan es mira en la perspectiva dels anys, i es veu la quantitat de persones que han ajudat a trobar el seu lloc en el món productiu que els permet de fer la seva contribució a la societat des de la diversitat de cadascuna. Ara, al cap dels anys, ens omple d’orgull que la nostra empresa hagi pogut, ni que sigui mínimament, aportar el seu granet de sorra, de manera que la nostra feina adquireix un sentit especial, que segur que ens ajuda a ésser una empresa millor.
Gerent GESTOCKS
Des de que estic a TRESC, m’ha canviat la vida per bé. Després d’estar 1 any a TRESC, estic molt agraïda amb els professionals de TRESC Palafrugell d’haver-me ajudat a trobar feina. 1 o 2 anys abans de venir a la fundació, ja pensava que no trobaria mai feina i em vaig desanimar bastant perquè alguns dels meus familiars deien que em costaria molt trobar feina. La meva primera experiència en el món laboral va ser a l’estiu del 2018 en un hotel com a netejadora. Encara que hagués fet 1 mes i mig de pràctiques, em van agafar per treballar i vaig estar súper contenta. Només vaig treballar de temporada. Quan vaig acabar la temporada, vaig decidir no tornar-hi a treballar allà perquè no acabava de sentir-m’hi còmoda. Vaig plegar a l’octubre de l’hotel i a finals de Març, gràcies a la fundació vaig tornar a tenir l’oportunitat de treballar com a ajudant de cambrera i treballar al restaurant m’agrada molt. Em sento molt realitzada des de que vinc aquí i m’agradaria demanar als participants de la fundació que segueixin esforçant-se per poder trobar feina. Jo vaig tenir la sort en trobar feina en un any però el procés es pot allargar una mica.
Servei Prelaboral del Baix Empordà
Sens dubte ha estat el factor determinant perquè ara el meu germà s'hagi pogut reinsertar al mercat laboral i hagi pogut reconduir la seva vida. La filosofia de TRESC és molt clara: demostra que les persones amb algun tipus de discapacitat o trastorn mental poden treballar en entorns ordinaris si tenen el suport necessari. TRESC constitueix aquest suport necessari que consisteix en crear un itinerari individual que permet valorar les capacitats i habilitats de cadascú, identificar el perfil adequat per a cada empresa i fer un seguiment il·limitat que cobreix la vida laboral sencera de la persona. El cost d'aquests serveis per a l'empresa és zero i a més pot suposar importants deduccions fiscals.
Germà
La Mònica va arribar a Balneari Prats de la mà de la Fundació Tresc. Va arribar per aprendre i integrar-se al món laboral i amb el pas del temps hem de dir que la presència de la Mònica a Balneari Prats ha estat una lliçó de vida per a tots, de tal manera que nosaltres també hem après coses d'ella, sobretot pel que fa als valors que, a vegades, el dia a dia ens fa deixar aparcats. La seva és una història molt maca que estem vivint en primera persona a Balneari Prats, ens sentim afortunats.
Directora del Balneari Prats
CH:"Desde que vivo en el piso me siento contenta porque día a día me ayuda a hacer las coses bien." EB:"El pis m’ajuda a créixer i em dóna l’oportunitat per poder anar tenint les meves idees més clares i poder construir un futur pròsper i ser una excel·lent cuinera o cambrera." MC:"Ara que visc al pis, depèn del moment, em sento content o trist, i el que més m’agrada de viure aquí és la llibertat." FV:"Des que visc al pis Decideix em sento còmode i aprenc a compartir. Veig que estar en aquest pis em dona l’oportunitat d’aprendre a fer-me gran i pagar-me les meves despeses.